Skip to content

Over ons

Christian Igesz en Martijn Brenninkmeijer zijn beiden sinds jaar en dag betrokken bij de Rotterdamse culturele wereld. Christian was als hoofd horeca jarenlang verantwoordelijk voor de feestelijke en vaak spraakmakende openingen van Museum Boijmans van Beuningen.

Martijn runde café-restaurant de Unie waar cultureel Rotterdam elkaar graag trof. Beiden delen een liefde voor kwaliteit, van eten, drinken, maar ook van bloemen, design en interieurs. Inmiddels bundelen ze hun krachten en kwaliteiten in Waluw. 
Martijn ging naar de tuinbouwschool naar de kunstacademie, beide ervaringen komen samen in zijn stylingwerk met bloemen, meubels en andere objecten.

Christian deed de hotelschool en ontwikkelde daarnaast een liefde voor styling en design.

Waluw werkt zowel aan korte als langlopende projecten.
Zo zijn Chris en Martijn sinds enkele jaren betrokken bij concert- en congrescentrum de Doelen.
Ze zijn er verantwoordelijk voor de (re)styling van het interieur, maar ook voor de organisatie van de seizoensopening: met een bijzonder welkomstdrankje, een nieuwe opstelling van de ontvangsthal, opvallende bloemstukken en smaakvolle hapjes.
In feite ontwikkelden ze een huisstijl voor het interieur en de evenementen van de Doelen.
Recentelijk is Waluw gevraagd om ditzelfde voor Amare in Den Haag te doen. 

De naam ‘Waluw’ ontstond op een zomerse dag in Parijs. ‘We zaten in het Jardin du Luxembourg te brainstormen. We zochten een naam die niet alleen aan catering doet denken, maar ook niet alleen aan bloemen of styling. En, minstens zo belangrijk, de URL moest vrij zijn. Het werd Waluw; zwaluw zonder z, zoals de Vlamingen het uitspreken.’